Završilo je i sedmo izdanje Alpas Cupa, najvećeg nogometnog turnira za mlađe uzraste (U-11) u JI Europi. Izdanje za 2016. godinu na stadionu NK Udarnika u Kurilovcu pored Velike Gorice okupilo je kroz kvalifikacije i Glavni turnir koji su trajali puna četiri dana – preko 40 klubova te više od 8.000 igrača, službenih osoba i gledatelja.

Sjajna organizacija, brojni sponzori, akcije i nagradne igre, tombola i live stream te promocija na digitalnim kanalima zaista su novost u hrvatskom sportu, ali i općenito poslovnom životu iako je 2016. godina, međutim, Alpas Cup je to sve ove godine odveo na posebno visoku razinu s kojom se malo koji turnir može pohvaliti, čak i šire od Hrvatske gledano.

Naposljetku, naslov je relativno iznenađujuće odnio RNK Split sjajnom obrambenom i radničkom, kako i samo ime kluba kaže, igrom. Splitovci su pobijedili 2:0 FK Željezničar u finalu u kojem su se istaknula braća Alibašić, Davud i Vedad od kojih je prvi bio najbolji strijelac turnira, a drugi vratar. Treća je bila Rijeka koja je s dva fantastična eurogola Marata Žlibanovića u borbi za broncu u Jadranskom derbiju svladala Hajduk 2:0, dok je Utješni turnir osvojio GNK Dinamo, ispred Međimurja i trećeg Zadra.

Novo izdanje turnira definitivno slijedi jer je interes još uvijek golem te turnir kvalitativno i kvantitativno raste iz godine u godinu. No, do lipnja 2017. godine treba napraviti još mnogo toga kako bi turnir nastavio rasti i stvarati nove Modriće, Rakitiće i Mandžukiće te davati priliku novim naraštajima hrvatskog i međunarodnog nogometa da se negdje afirmiraju prije nego krenu u ozbiljnije nogometne vode.

Snimke utakmica pokrivenih live streamom Meteora produkcije te rezultate turnira pogledajte u nastavku:

alpas1

alpas21

alpas3

alpas4

alpas-finale

 

 

Utješni turnir:

 

utjesni-turnir1

utjesni-rezultati

utjesni-3

utjesni4

 

utjesni-rezultati

Snimka – 1. dan Glavnog turnira:

 

Snimka – 2. dan Glavnog turnira i završnica: